POVIJEST WORLD CLASS-A

World Class je osnovan 1983. godine od strane sportaša i poduzetnika Ulfa Bengtssona. Do tog vremena, Ulf je već imao uspješnu karijeru kao jedan od vodećih svjetskih bodybuildera – bio je neporaženi švedski i nordijskih prvak deset uzastopnih godina, a na svom vrhuncu zauzeo je treće mjesto na svijetu. Ulf je 70-te proveo u Los Angelesu. Ideja je rođena u okruženju kao što su World Gym i Gold’s Gym gdje je vježbao rame uz rame s Frankom Zaneom i Arnoldom Schwarzeneggerom. Čak i tada, Ulf Bengtsson je znao da je svakom pojedincu potrebna fizička aktivnost da bi se osjećao dobro, bio produktivan i zadovoljan svojim životom.

Prije 25 godina Ulf Bengtsson je prestao raditi na savršenstvu tijela. Umjesto toga, počeo je graditi nešto drugo. Nešto čemu je cilj postati najuspješnija tvrtka na području zdravstvene i fitness industrije.

“Već sam kao 12-ogodišnjak želio biti prvak svijeta u nečemu, pitanje je bilo samo – u čemu? Pokušao sam sa svim različitim sportovima koji su se mogli naći u mom rodnom gradu Arvika. Isti okvir razmišljanja imam i dan danas. Vrlo je slično pokrenuti veliku tvrtku ili biti profesionalni sportaš“, kaže Ulf Bengtsson, v.d. i osnivač World Class International.

Uvijek je imao problem sa svojim ciljevima koji su ponekad bili viši od zvijezda. Kao mladom, bilo mu je važno samo vježbati i postati najbolji. Ne samo najbolji u Arviki, nego i na svijetu. 70-tih je pronašao svoj poziv. Sport u kojem će kasnije pripadati eliti – body building. Mnogo je godina dizao utege, imao je sve prave predispozicije – potrebnu tvrdoglavost i goruću predanost. Na vrhuncu, Ulf Bengtsson je stavljen na postolje i zauzeo treće mjesto na svjetskom prvenstvu u bodybuildingu.

“Tijekom vremena kada sam se natjecao, proveo sam mnogo vremena u Los Angelesu. Svi koji su dijelili moj gorući interes za sport bili su okupljeni u Santa Monici i u Venice Beach-u. Tu sam radio s najvećim imenima na području body buildinga kao što su Frank Zane, Samir Bannout i, naravno, Arnold. Takva okolina me inspirirala i tada su se rodile moje ideje koje sam kasnije pretvorio u stvarnost“.

Kada je završio svoju karijeru kao sportaš, Ulf Bengtsson je započeo sa “trendom promocije zdravog načina života i tjelovježbe” koji je danas u Švedskoj te u mnogim drugim zemljama prerastao u pravi pokret. Godine 1983. rođena je njegova tvrtka Wold Class. Nabavio je opremu za vježbanje, prodao je svoju odjeću i otvorio svoju prvu teretanu na Atlasgatanu u Stockholmu u Švedskoj.

“Nekoliko godina kasnije otvorio sam World Class Health studio čija je ponuda sadržavala bar sa salatama, grupne treninge, „jutarnji klub“ za tvrtke i sve ostalo što su nudili bolji fitness klubovi u okruženju. To je bilo mjesto na koje su slavne osobe poput Brucea Springsteena mogle doći i vježbati uvijek kada su bile u Stockholmu. Ta teretana je bila daleko ‘iznad’ konkurentnih teretana koje su nas okruživale, u industriji koja je upravo počela dobivati priznanje u očima javnosti. “

Sljedeći korak je bio proširi brand izvan Švedske. Otvorio je centre diljem Europe, u Sovjetskom savezu i na Bliskom Istoku. 1995. u Rusiji je izgubio dio svog poslovanja čime je izgubio i temelje svoje tvrtke.

“Bili smo najveći u Rusiji i moj je fokus bio pretežito orijentiran na to područje. Kada sam to izgubio, kao da sam pao natrag na prvu stepenicu. Sve što mi je ostalo je moj brand, nekoliko prijatelja i goruće uvjerenje da ću dospjeti opet na vrh. “

Ulf se preselio u Brusseles i tamo je svoju tvrtku počeo graditi opet iz početka. Prije nekoliko godina World Class je na švedskoj burzi zabilježio impresivan rast. Izvorni koncept njegovog poslovanja bilo je kontinuirano razvijati ime branda World Class na području zdravlja, oporavka i stila života, ne samo u Švedskoj, nego u cijelom svijetu. Danas možete pronaći World Class dvorane u osam zemalja s gotovo 60000 članova! Najveći uspjeh zabilježen je izvan Švedske, u Istočnoj Europi, uglavnom u Rumunjskoj.

“S pouzdanjem mogu reći da smo danas vodeći u fitness industriji u Europi i u mnogim smo zemljama sigurno na samom vrhu. Nudimo uvijek najnovije na području tjelovježbe, i to u ekskluzivnim, primamljivim i učinkovitim objektima u kojima se naši članovi osjećaju dobro zbrinutim. Bilo je to fantastično putovanje, od moje prve teretane na Atlasgatanu do svega ovog što World Class danas nudi klijentima. Najuzbudljivije je bilo, prije nekoliko godina, otvaranje našeg ponosa na Nybrogtanu 8 u Stockholmu. Ovdje možete vidjeti sve za što se zalažemo u cijeloj Europi.”

Tu je još mnogo za postići jer zdravstvena je industrija mnogo narasla. Budućnost je svijetla.

“12-15% odraslih ljudi na Zapadu je redovito aktivno i ne smeta im platiti za trening. Imamo još 85% onih koji su potencijalni članovi. Opći interes za zdravlje je rastući trend, a mi nudimo odličan način života. U vremenu u kojem i dalje većina radnih mjesta podrazumijeva sjedenje, više je nego ikad važno da djecu učimo prednostima fizičke aktivnosti. Ljude treba ohrabriti da ostanu zdravi. To može rezultirati samo velikim prednostima za naše društvo”, naposljetku kaže Ulf Bengtsson.

Kontaktirajte nas

World Class Westin

Izidora Kršnjavoga 1, 10 000 Zagreb
Tel: 01 4836 701
Email: recepcija@worldclass.hr

Radno vrijeme World Classa

PON - PET: 06:30 - 22:30

SUB: 09:00 - 21:00

NED: 10:00 - 20:00

  Slažem se da moji podaci budu obrađeni sukladno Politici zaštite podataka

  World Class fitness&spa se nalazi u samom centru grada u sklopu hotela Westin. Na više od 1400m2 nudimo fitness&welness usluge na najvišem nivou.

  SPA dio koji uključuje veliki bazen,dvije saune i prostor za odmor zadovoljiti će sve vaše potrebe za relaksacijom. Fitness dio donosi potpuno novu razinu u industriji. Aerobic soba, cycling soba i teretana zadovoljiti će sve vaše želje bez obzira da li ste amater ili profesionalni sportaš.

  Kompletna ponuda proširena je bogatim rasporedom grupnih treninga pod stručnim vodstvom naših trenera.

  Uvođenjem novih načina zdravog i kvalitetnog života pozivamo vas da se pridružite našoj World Class obitelji!

  © World Class | Designed by Red Brick